10 TING, DER VAR BEDRE FØR

BABY

2-2

Vi kan godt blive enige om, at det der med at få børn er en fantastisk ting. Men det er virkelig ikke en dans på roser, hvis man nu gik rundt og troede det :-) Sjovt nok, så var jeg typen, der var usikker på, om jeg havde lyst til at få børn. Børn har aldrig rigtigt sagt mig noget. Jeg var altid den i flyveren, der sad og kiggede surt på både børn & forældre, hvis de larmede. Og det kunne virkelig ødelægge hele min tur. Sådan har jeg det heldigvis ikke i dag. Nu er jeg pjattet med (næsten) alt, der har med børn, især babyer, at gøre :-)

Min mand og jeg var næsten helt overbeviste om, at vi nærmest ikke skulle lave om på noget, efter at vi fået Ludvig. Efter vi fandt sammen, pakkede vi hurtigt fest & ballade på hylden, og vi blev hurtigt det der kedelige par, der aldrig rigtigt laver noget vildt og bare er sammen 24/7 :-) Men tjoho, hvor tog vi fejl. Jeg har listet 10 ting, der var bedre før :-)

8-1

1. SØVN // Jeg er fan af at sove, og jeg elsker at sove længe om morgenen. Jeg er et B-menneske, der fik et lille A-menneske. Som de fleste, så bliver jeg ekstremt sur, men også jordens største kælling, når jeg ikke får søvn nok. Jeg kan virkelig godt forstå par, der går fra hinanden, mens de har en lille baby sammen. Min mand og jeg havde aldrig rigtigt skændes, indtil vi fik Ludvig. Nu har vi skændes om de mindste og mest ubetydelige ting. Og det hele bundede nok mest i vores mangel på søvn. Guldklumpen sover heldigvis ret fint nu; fra 18.30 til 07-07.30 med en enkel opvågning, hvor han hurtigt får flaske og sover videre – nogle gange vågner han slet ikke. Så efter at han har slået om til at være en B-baby, så er vores humør derfor i top igen :-) Men puha, der har været nogle slemme perioder… Med tusindvis af opvågninger per nat, hvor man bare havde lyst til at hoppe ud ad vinduet…

2. REJSE // For at være helt ærlig, så kan jeg ikke overskue en længere rejse med en baby. Jeg ved, at mange gør det, men jeg magter det simpelthen ikke. Vi kører tit op til Nordjylland, og snart tager vi også en tur til Stockholm. Og det er et rigeligt projekt for mig.

3. ALKOHOL // Tømmermænd og baby går ikke ligefrem hånd i hånd. Jeg tror ikke, jeg rørte et glas rødvin de første seks måneder bare af udmattethed. Nu er jeg heldigvis tilbage på den røde flaske igen :-)

4.  SEX // Uden at uddybe det alt for meget, da svigermor læser med. (Selvom hun nok ved, der foregår et og andet under dynen:-)) Så jo, det var sgu’ bedre før :-)

5. SPONTANITET // Jeg planlægger virkelig alt lige for tiden, så det passer med Ludvigs sove- og spisetider. Alt fra aftaler, møder og gåture bliver sat efter hans indre ur. Jeg kører benhårdt på rutine hvad angår eftermiddag og aften – her er der et fast ritual efter eftermiddagsgrød frem til sovetid. Så der er jeg altid hjemme (som om manden vil kunne tage over??!:-)). Jeg savner lidt, at bare engang i mellem kunne lave hvad jeg vil, når jeg vil.

6. UD AT SPISE // Med bedsteforældre i Hjørring & Stockholm, så er det sjældent, jeg kommer ud at spise med manden. Jeg nyder virkelig et godt måltid mad og vin på en hyggelig restaurant, så jeg savner, ikke at kunne gøre det oftere. Jeg må lave romantiske frokostaftaler med manden, når Ludvig er startet i vuggestue! Og det passer egentlig også bedre med min nuværende døgnrytme :-)

7. ØKONOMI // Alt babyudstyr, der er at vælge mellem: barnevogn, seng, puslebord, klapvogn, højstol, tøj, slyngevugge, bæresele, dyne, voksipose, legetøj – og jeg kan blive ved. Og så må vi heller ikke glemme de helt nødvendige ting som mad & bleer. Man bruger nemt en mindre formue på et lille barn. Og der kan hurtigt gå sport i den. Og det har der altså gjort her….

8. MIN MAVE // Jeg troede aldrig, jeg ville sige det. Men savner sgu min gamle, store og halvslaskede mave, som stadig var mindre og mere spændstig, end hvad den er i dag :-)

9. LÆS EN BOG // Lige siden jeg var barn, har jeg elsket at læse bøger. Jeg kunne sidde oppe en hel nat bare for at læse en bog færdig. Overskuddet til at læse en bog i dag er lig med nul. 

10. NORMAL LYDNIVEAU // Sidste punkt er en tilførelse af min mand. Herhjemme er larm og støj totalt forbudt, når Ludvig sover – man skal nærmest trippe rundt på tå, selvom hans værelse ligger længst væk i den anden del af lejligheden. Men der er dårlig lydisolering i hele huset, og så er jeg oveni det en lyd-nazi. Så her skal være stille på bestemte tidspunkter :-)

4

Det var lige de 10 ting, jeg kunne komme i tanker om. Har I nogle tilførsler?:-) Men opvejer de gode ting ved Ludvig ikke de dårlige, tænker I måske? JADA, selvfølgelig gør de det! Millioner gange om. Jeg vil for alt i verden IKKE bytte mit liv ud! Lige nu føles livet komplet og perfekt, og jeg nyder hvert minut i det! <3

(Visited 81 times, 1 visits today)

Comments (6)

 • Hehe, jeg kan også skrive under på samtlige punkter, og så kan jeg tilføje tøjet: Jeg savner tøj uden grødklatter og hæle, som ikke behøver at være “bære-baby-venlige”…

  Men ja, det er det hele værd – og jeg har endda gjort det igen: nr. 2 er snart fem mdr :-)

  Reply
  • Ej, gud! Hvordan kunne jeg glemme tøjet?! Her snakker vi både om ikke at kunne passe sit gamle tøj igen, men også alt opkast, der så generøst bliver spildt på tøjet flere gange om dagen!:-)

   Og hvad dejligt med nummer 2. Vi har også talt om det herhjemme, da vi gerne vil at Ludvig skal få en lillebror eller lillesøster på et tidspunkt. Men det bliver ikke foreløbig. Skal lige nyde vores gode søvn lidt mere…:-)

   Reply
 • Heldigvis går det over igen i takt med at han bliver ældre!

  Reply
  • Ja, det er allerede langt bedre nu <3

   Reply
 • Tak, for at dele dette indlæg! Især spændende for en som mig, der går med tanken om at få en lille i den nærmeste fremtid :-) (Selvom det nu mere er kæresten, som presser på) :)

  Reply
  • Hvor lyder det spændende, at I (måske) vil gå i gang med et baby projekt. DO IT, siger jeg bare!:-)

   Så længe man har et godt forhold med sin partner og et godt netværk eller en sød familie, der kan hjælpe jer (det havde jeg virkelig brug for!), så er man allerede langt.

   Jeg fortryder på en måde, at jeg først fik børn så sent (33 år), men havde jeg fået det tidligere, så havde det jo ikke været med min mand. Så på samme tid, er jeg også glad for at jeg ventede, fordi det føltes bare så rigtigt med ham <3 Håber i hvert faldt, du finder ud af det :-) Ludvig er det bedste, jeg nogensinde har lavet <3

   Reply

Write a comment